Disco Musik <3



Häromdan var det Dansens dag i skolan. Rätt duktiga tjejer som släppte loss på dansgolvet, men musiken! Jag tror jag har hört århundradets Discolåt! Det var nämligen så att när Dansesteterna avslutade med ett 80-tals nr så drog de igång låten Material World av Madonna. OH MY GOD! Har aldrig känt mig så gay, men nog fan, man kunde fan inte sitta still. Jag tillät ett lätt headbangade i disco-manna-anda. Av all min upphetsning hade jag kunnat dragit mina moves på scenen, som tur var slapp publiken uppleva det. Nu sitter jäg här framför högtalarna helt hänförd av låten och känner på draget ^^

Det är något med Disco musik. BeeGees, KC and the Sunshine Band, Cyndi Lauper... Ja allt från tryckare till ryckare. Allt som gjordes på ljuva 80-talet får det att kittlas i hela kroppen. Löööv it. Jag är så glad att jag inte hört allting som gjorts på 80-talet. Om det vore så skulle jag gråta om jag kände igen varenda låt jag dansade till. Som turen är har det inte blivit så, hoppas det aldrig blir så heller. Jag vill känna mig GALEN varje gång nya Discohits uppenbarar sig... FEEL IT!

Se nu till att lyssna på Material World med Madonna. Den är nämligen, kort och gott, BÄST!


Ett bögigt och bra inlägg
//Davve


Nördigt? Självklart

image7

Här sitter jag och söker igenom min musiksamling efter musik. Commando med Ramones var det ett tag sen man lyssnade på. Så det blev till att snabbt skapa en ny spellista och dra in ett helt magasin med "What is this?"-musik. Där sitter jag, helt fredligt lyssnandes på Ramones, och går igenom mina installerade spel. Vad är Geometry Wars?

Ett dubbelklick senare skränar hög musik i lurarna, och jag ser en halloweenpumpa vilket inte känns helt bra. Ända sedan första trycket på New Game har jag suttit fast. Försökt att bättra på min highscore utan att vinna någonting på det. Vissa stunder verkligen ångrar jag att jag startade det, men samtidigt är jag glad. Jag har inte spelat något sådant här kul minispel sedan Audiosurf (som jag däremot tröttnade på ganska snabbt). Kaotiska små minispel med highscore-funktion, it's like heaven on earth. Jag har spelat det konstant i ca 1 ½ timme, och ibland känns det som ett mirakel att man överlever detta enorma kaos.

Minispel med highscore är något som aldrig kommer att dö ut, i alla fall i mina ögon. Det är bara att hoppas att hoppas på att fler små finurliga tomtar (eller vanliga människor), kommer på sådana här underbara småspel som kan fördriva ett flertal timmar utan man riktigt kommer ihåg något, utan istället sitter dreglandes framför skärmen.

Geometry Wars? I bow to your greatness!

- André

Allas vår folksport

Till en början så undrar jag bara vilken av André och Davve som bytte design, lite roligt faktiskt, men det är en annan historia.

Dagens ämne; Allsvenskan!

 Jag tänkte ge mig in på en stor utmaning i skrivandet, nämligen att skriva om allsvenskan, just det, allsvenskan. Och jag har ingen aning om varför jag gör det, utmaningar är min grej helt enkelt (vi överdriver lite här).
Och precis nu tänker de flesta som känner mig och läser detta, utmaning? Utmaning för dig, du älskar fotboll, du borde veta.
Nej om sanningen ska fram så vet jag eller bryr jag mig inte ett dugg om hur det går i allsvenskan eller vem som vinner målligan (för övrigt vet jag inte heller så många namn i ligan heller), jag vet att jag har fått för mig att heja på Göteborg i alla fall.
Och eftersom ni vet det där nu känner jag mig tvingad att svara på frågan "varför skriver du om det då?"
Om sanning nummer 2 ska fram så tänkte jag bli lite mer intresserad av allas vår folksport. Människor som följer lagen i ur och skur, hemma och bortamatcher, medvind och motvind, sjukskrivningar och ledigheter.
Jag känner att jag inte har tillräckligt med kunskap kring det här ämnet men vad kan hända? Jag är expert på att göra bort mig, so what?
Fotboll är en fantastisk sport, en kärlek för spelare, minuten före avspark, samla ihop sig i en ring, känna gemenskapen inom laget och sen få skrika ut känslorna, för att sedan ställa upp sig på sina positioner och vänta på avspark.
Kärlek för fansen, man ska aldrig glömma fansen, fansen som följer laget överallt, en kärlek till klubben så stark.

Men
det är synd att det finns fans som förstör för alla andra, som påstår sig älska klubben och följa dom överallt? Varför gör dem bara skador då? Gör så att klubben får betala stora summor, finns det någon som kallar det kärlek?
Så börja visa känslor, följ ditt lag (men det menar jag inte att man behöver vara på varenda match och vara verkligen insatt), sluta med hatramsorna mot domaren och det andra laget, heja på ditt eget. Heder åt dem som gör det, verkligen.

Ingen kommer ihåg en två:a är ett ordspråk som har fastnat i mitt huvud, och så sant, och jag antar att alla som spelar i allsvenskan vill vinna, annars har dem inget där att göra, varför har då ingen som mål att vinna, absolut inget lag har sagt att dom har målsättning att vinna, det betyder att de inte vill bli ihågkomna i allsvenskan 2008. Visst förstår jag att många lag inte kommer klara av att kunna ta SM-guld men det finns minst 6 lag som jag tror har möjligheten, men ingen av dem vill säga det, om man inte vågar så vinner man inget, allsvenskan blir utan vinnare, nej det tror jag inte kommer hända, det enda jag tror, är att det bara är vinnaren som kommer bli ihågkommen.


En liga, en kärlek (och 16 stycken till)

En vild chansning; AIK vinner SM-GULD
(Jag borde inte chansa, men om vi säger att jag gissar på AIK, då borde inte dom vinna.)

Peace.
Johanna


Den där David

Tjena, jag hinner inte skriva så mycket men lite är bättre än ingenting. Kan väl börja med att säga att jag har överlevt 16 år här i livet, än så länge inte sett mycket. Utvecklat ett stort intresse för spel, film och musik, några ämnen som ni förmodligen kommer få höra mig skriva om, eller redan hört mig skrivit om, kanske? Ja lite så, 1 och 70 lång, brunhårig, skiftande humör, lyssnar för tillfället sönder In the sign of the octopus - The Hellacopters.
Nog om mig, resten får ni plocka upp i mina inlägg, personliga eller inte.

Hälsningarna
//Davve


Here by programmed

image2
Folks!

Första inlägget av den tredje recensenten (kom på nått bättre att kalla det).  Mig! David. Idag var första gången jag och André hade ett seriöst rep med det sk "bandet". Vi kom igång, lirade ett par låtar, hade askulxD... men med en trummis vi aldrig kommer få, tyvärr. Andres Günzel, även känd som "Antee" eller "Tysken" från Hofors, smattrade loss på yamaha pukorna nere i folkan och fan vilket drag. Så till mig vare längesen jag var, men, men.
Vi behöver en fast trummis, givetvis kan jag lira trummor, Lingen gitarr och Pontus gura. Då behövs ju en bassist. Okej vi behöver en bassist! Eller så kan jag vara bassist, eller Lingen, eller till och med Pontus... fan. Ungefär såhär har vi det hela tiden.
Vi behöver en fast uppsättning bandmedlemmar och en gemensam smak för musik. Musiksmaken får vi jobba på, men var är våran fjärde bandmedlem? Om du finns där ute, känner för att lira trummor, framför allt. Om du kan lira annat är det perfekt! (tummen upp), men kan du lira, SKRIK!, du är våran fjärde bandmedlem!!

Nog om bandet. The Hellacopters - Head Off. Cd:n ska skaffas och lyssnas. Jag har lagt märke till att om man laddar ner musiken och lyssnar på datorn istället för att man köper en skiva och lyssnar på steron, så känns det inte alls lika speciellt. Därför ska jag börja köpa skivor och mysa vid gamla goa steroen :). Vissa skivor laddas väl ner. Skitskivor som kanske "måstehaförattallaandrahardom" skivor laddas naturligtvis ner, om man nu känner för att överhuvud taget ha de, annars blire bara till att köpa.
The Hellacopters förkänar fan inte att få sin musik nerladdad gratis, OLAGLIGT! Särskilt inte nu när de ska lägga av. Tänk bara om ni, "åh jag älskar det här bandet, fan va bra dom är *tjejigt åthelvette skrik*", och sen sitter ni och laddar ner musiken, då kan ni fan inte säga att ni tycker om bandet. Det är förnedrande. The Hellacopters är människor de med. Deras musik är guld värd, minst sagt. Därför beställer ja skivan från Ginza. *stolt ;)*

Tänk att snart slutar skivförsäljningen för att alla laddar ner musik. Då blire inte ens musik att ladda ner för att ingen musik görs. Bara hetsigt Fjårtizz Techno som Dj "vadsomhelst" mixat ihop på ett kick för att dom inte behöver slita med instrument utan bara sitter vid sitt fukking FL studio och pular hela dagarna och ni måste tycka det är bra för att det är den enda musiken som görs. Då får ni gå och se band live om ni vill ha nått riktigt maffigt, och det kostar ännu mer än att betala för en ynka CD. Tänk efter lite. Jävla upprorsmakare... xD

Det var då allt för moi denna gång, förhoppningsvis får ni höra mer av mig på denna lilla blogg. Hare och Kanin!

MVH
//Davve

Skribent?

Det här ska alltså bli något slags seriöst försök till att komma några steg närmare journalistik, men frågan är om man verkligen klarar det. Att sitta och skriva är något som är väldigt underhållande i mina ögon, men tyvärr är det något som jag ägnar mig åt för lite. Så det blev till att fråga några personer som är intresserade utav att skriva, och starta upp denna dagsfärska blogg som skall fyllas med recensioner, krönikor osv. Kommer bli riktigt intressant att se hur lyckat allt detta kommer att bli.

Jag heter i alla fall André och är i skrivande läge 15 år gammal. Jag har ett starkt intresse för musik, spel och datorer, men även en hel del sport. Jag har spelat gitarr i snart ett år, varit beroende utav spel i flera år och i princip vigt mitt liv åt att upptäcka allt som går att upptäcka inuti en dator. Jag ska försöka skriva minst en gång i veckan, i och med att jag inte är en så aktiv bloggare. Med lite tur så kommer det någon krönika lite då och då, och även lite recensioner.

Jag har för övrigt en egen blogg som ni hittar här, så kliv gärna in och släng en kommentar.

Over and out.
André

JOHANNA

Nystartad blogg då.
3 användare, och jag är den bästa, så ni vet. :)

Och vad är jag mer än bäst?
15 år (16 i september, evighet)
Sportfåne (innebandy, fotboll is the shit)
Heter Johanna (Kallas Ankan)
Också är jag antagligen den som kommer uppdatera bloggen oftast också.
(http://thisismylifestory.blogg.se/ ifall ni vill veta något mer)

Och det där lät värsta proffsigt, till en liten blogg som är ganska nördig. Jag sitter och gör en presentation till en blogg som 3 personer skriver, komiskt i alla fall.
Fast André är töntigast som kom på att vi skulle ha en blogg att skriva krönikor/recensioner/artiklar i också värvade han mig och även David.
De uppdaterar inte sina bloggar speciellt ofta så räkna inte med inlägg varje dag från deras håll.

Själv så gillar jag att skriva krönikor, eller något som liknar det i alla fall, om ens det.
Man kan säga så här med enklare ord; Jag gillar att skriva men jag suger på det.
I alla fall så gillar jag kategorierna Sport, Nöje, Musik, Nyheter.

Nu kom jag på att jag inte fick skriva om Liverpool FC, för då skulle André radera de inläggen, men synd för honom att jag kan radera vartenda inlägg han nämner Arsenal i.  
Jag håller även på Manchester United (fråga mig inte hur jag kan hålla på två lag i premier League) och är stolt Leksing (Även fast dom suger) och ogillar Mora IK.

Det får räcka för mig. Som sagt så finns min egna blogg att läsa mer om min vardag.
Och denna? Vi får se, ett försök skadar ju aldrig.

Peace
//Johanna

RSS 2.0